Vyzkoušela jsem si černý kořen, docela neobvyklou zeleninu, kterou měli minulý týden zlevněnou v Albertu. Jsou to takové tenké kořen, mají černou tenkou slupičku, pod ní je bílá dužina. Zkusila jsem část uvařit oloupanou, část oloupat až po uvaření, to druhé mi připadalo o trochu jednodušší. Ta slupička se loupe docela snadno.
První část jsem si dala jen tak s kouskem másla, abych věděla, jak to chutná. Je to takové malinko nahořklé, ale chybí tomu ta zemitá příchuť, kterou většina kořenové zeleniny má.
Zbytek jsem přidala do rajčatové omáčky na špagety, taky to bylo docela dobré.
S pěstováním zatím zkušenost nemám. Sice jsem ho jednou vysela, ale nevzešlo mi nic, asi jsem měla starší osivo. Trochu mě od toho pěstování odrazuje i fakt, že černý kořen zabere záhon na celou sezónu, a naše zahrádka není tak velká, abych měla místa nazbyt. Navíc jsou ty kořeny dlouhé tak 30 cm a jsou křehké, asi by nebylo jednoduché je vydolovat ze země.