V
Re: Vitariánství- (vaření) bez tepelné úpravy
-
- Příspěvky: 1744
- Registrován: 21 dub 2011 08:02
Re: Vitariánství- (vaření) bez tepelné úpravy
Vitariánství z vlastních potravin může být opravdu zajímavé a půvabné. Začal jsem s pokusy mléčně kvašené zeleniny, což je z pohledu biologické hodnoty potravy naprostý úlet. I když nejsem vitarián, zajímá mne, zdali nemáte někdo osobní zkušenost s tímto fenomenem??
Zejména mne zajímá červená řepa, tykev hokaido, tuřín, kapusta, mrkev a jejich kombinace.
Taky mne zajímá štáva z mléčně kvašené červené řepy....
-
- Příspěvky: 1744
- Registrován: 21 dub 2011 08:02
Re: Vitariánství- (vaření) bez tepelné úpravy
Bohůdík Vyliztalalir Balalajkin říká:
jak se mléčně kvasí zlenina?
jarda bon jovi říká:Vitariánství z vlastních potravin může být opravdu zajímavé a půvabné. Začal jsem s pokusy mléčně kvašené zeleniny, což je z pohledu biologické hodnoty potravy naprostý úlet. I když nejsem vitarián, zajímá mne, zdali nemáte někdo osobní zkušenost s tímto fenomenem??
Zejména mne zajímá červená řepa, tykev hokaido, tuřín, kapusta, mrkev a jejich kombinace.
Taky mne zajímá štáva z mléčně kvašené červené řepy....
Re: Vitariánství- (vaření) bez tepelné úpravy
-
- Příspěvky: 1
- Registrován: 22 led 2011 13:17
Re: Vitariánství- (vaření) bez tepelné úpravy
Vitariánství (konzumace přirozených potravin) je jednou z cest, jak vyčistit, ozdravit a poté udržovat svoje tělo zdravé a vitální.„Syrová strava je důležitá především z toho důvodu, že obsahuje nejvíce původních přirozených energií. Její konzumací se nejvíce přibližujeme Přírodě, stáváme se její součástí. Jíme to, co nejlépe odpovídá energiím v našem těle. Tím podporujeme naši sounáležitost s Přírodou.
-
- Příspěvky: 1744
- Registrován: 21 dub 2011 08:02
Re: Vitariánství- (vaření) bez tepelné úpravy
Dobře, vitariánství opravdu funguje jako geniální léčebná metoda, ale je mi záhadou, kde vitariáni berou ty potraviny. pokud si je pěstují sami, je to v pořádku. pokud mají svého organického zahradníka či zelináře, nic proti. Pokud však kupují konvenční zeleninu, cpou se plnící hmotou plnou jedovatých reziduí.
Jak teda tu sounáležitost s přírodou máte rozjetou???? Já totiž ještě vitariána nepotkal, abych se optal.
Jana Káňová říká:
Vitariánství (konzumace přirozených potravin) je jednou z cest, jak vyčistit, ozdravit a poté udržovat svoje tělo zdravé a vitální.„Syrová strava je důležitá především z toho důvodu, že obsahuje nejvíce původních přirozených energií. Její konzumací se nejvíce přibližujeme Přírodě, stáváme se její součástí. Jíme to, co nejlépe odpovídá energiím v našem těle. Tím podporujeme naši sounáležitost s Přírodou.
-
- Příspěvky: 1744
- Registrován: 21 dub 2011 08:02
Re: Vitariánství- (vaření) bez tepelné úpravy
Ahoj přátelé. Vitariánství, alespoň částečné je zajímavá cesta. Pro mne pouze v organické podobě... Nadchly mne však výsledky gersonovy terapie, kterou v usa prošel můj skvělý kamarád a vyléčil se tím z naprosto nevyléčitelné smrtící nemoci. Já byl v tomto vždy opatrně nedůvěřivej, k mému zděšení to funguje.
http://media.bloguje.cz/870393-alternativni-lecba-rakoviny.php
Naprosto zásadní je tedy organický původ všech složek léčby. Mluvím o léčbě, v běžném životě to není tak moc důležité, spíše otázka postoje či vnímavosti.
Tu kvašenou zeleninu tvoříte vždy ve směsi, nebo i něco samostatně??
velice mne to zajímá vzhledem k množství biologicky aktivních látek.....
Veronika a Marek říká:
Ahoj,
My pracujeme v kancelari "Friends of the earth-Belgie" -Pratele zeme, nas sef je vitarian. Ji zeleninu, ovoce, datle orechy, olivovy panensky olej a obcas kus syroveho masa a vejce. Ni nemicha. Je pravda ze spousta produktu si objednava z nejakych dalekych kraju, proto uz jsme s nim o tom casto mluvily ze to neni udrzitelne. Pokud by to delal opravdu vazne by jedl v zime jen mrkev pastinak, kedlubny a zeli ;-)
Mi moc na vitarianstvi nejsme, ani 100% vegetariani. Obcas si radi dame nejake to kure ze zahrady nebo kuzlatko ;-) Ale jen malo.
Jinak, snazime se spolecne zkoumat nove cesty: klickovani (spousta vitaminu i v zime) mam uz spousta receptu Humus, karbanatky, salaty..., kvaseni - kvasime prebytky zahradi zeleniny : cuketa, mrkev, kedlubny, fazole atd... S Uspechem.
jarda bon jovi říká:Dobře, vitariánství opravdu funguje jako geniální léčebná metoda, ale je mi záhadou, kde vitariáni berou ty potraviny. pokud si je pěstují sami, je to v pořádku. pokud mají svého organického zahradníka či zelináře, nic proti. Pokud však kupují konvenční zeleninu, cpou se plnící hmotou plnou jedovatých reziduí.
Jak teda tu sounáležitost s přírodou máte rozjetou???? Já totiž ještě vitariána nepotkal, abych se optal.
Jana Káňová říká:Vitariánství (konzumace přirozených potravin) je jednou z cest, jak vyčistit, ozdravit a poté udržovat svoje tělo zdravé a vitální.„Syrová strava je důležitá především z toho důvodu, že obsahuje nejvíce původních přirozených energií. Její konzumací se nejvíce přibližujeme Přírodě, stáváme se její součástí. Jíme to, co nejlépe odpovídá energiím v našem těle. Tím podporujeme naši sounáležitost s Přírodou.
-
- Příspěvky: 15
- Registrován: 01 čer 2011 18:29
Re: Vitariánství- (vaření) bez tepelné úpravy
http://www.youtube.com/watch?v=IzxRDsBtXrM&feature=share jak žít z toho co roste v okruhu místa bydliště.
Re: Vitariánství- (vaření) bez tepelné úpravy
Jo ;) Dnes k obědu salátek z pampelišek, jitrocele, ptačince, sedmikrásek, řapíkatého celeru, kopru, dobromysli... vše ze zahrádky.
Michal Štefek říká:
http://www.youtube.com/watch?v=IzxRDsBtXrM&feature=share jak žít z toho co roste v okruhu místa bydliště.
-
- Příspěvky: 15
- Registrován: 01 čer 2011 18:29
Re: Vitariánství- (vaření) bez tepelné úpravy
Pěkně :) musím se naučit poznávat víc jedlých kytek a stromů :)