Oplocení pozemku

Design, správa, úpravy, ..
jarda bon jovi
Příspěvky: 1744
Registrován: 21 dub 2011 08:02

Re: Oplocení pozemku

Příspěvek od jarda bon jovi »

Takže, byly vykonány pokusy s pachovým ohradníkem a funguje bezvadně a stoprocentně. Na plochu téměř 11 hektarů oplocených pletivem se každoročně dobývaly bůhvíproč srny . Plot neplot. Při aplikaci pachového ohradníku veškeré aktivity přestaly a pokusem bylo zjištěno, že ten zmradlavej sprej fakt funguje. Pokud tedy máte někdo podobnou svízel, zde je řešení.


http://www.lesazahrada.cz/index.php?nid=6746&lid=CZ&oid=1674017&tabpage=15&taboffset=0&ts=1&epc=105515858


Hlavně od těch šizunků nekupujte tu speciální aplikační pištol, páč funguje i ta nejobyčejnější za 80kč u nás v železářství.


Na dalším sadu bedeme zkoušet novou věc, a tto je kyselina máselná aplikovaná do hrudky montážní pěny, protože tak mi smrdí ten originál. uvidíme a dám vědět o výsledcích pokusu. originál funguje i na jednotlivý stromek, který jsme umístnili do krajiny s vědomím, že jej do týdne sejme nadržený srneček. nic se nestalo a stromeček jjiž druhý měsíc stojí netknutý, pouze na kmínku je malý bochánek pěny hagopur.


Ekonomika.... na 10 hektarů sad stačí 4 preje v hodnotě 430kč každý.  Loni mi pojištovna vyčíslila škodu za 36 tisíc korun, což mi připadá dobrý poměr.Aplikoval jsem na každý kůl plotu kousek housenky pěny, tedy každé 4 metry.


Uživatelský avatar
Maly Nomad
Příspěvky: 146
Registrován: 13 bře 2012 14:23

Re: Oplocení pozemku

Příspěvek od Maly Nomad »

Jardo, ty ses hotova pokladnice moudrosti. Diky ze toho tady tolik pises. Jak rikas, skody mohou byt velike, pro nekoho i likvidacni. A tyhle tipy z praxe jsou k nezaplaceni.


Uživatelský avatar
QNX
Příspěvky: 2689
Registrován: 24 říj 2010 23:07

Re: Oplocení pozemku

Příspěvek od QNX »

jarda bon jovi: Doufáš, že ta superspeciální kombinace "vůně - kombinace slože: vlk, rys, medvěd a člověk." je normální kyselina máselná?  :-)  Možné by to bylo ..... kdybych našel odvahu, tak bych tu kyselinu dokázal naplnit i přímo do sprejovky s PUR pěnou ............... ale bojím se bojím (kdo zná kyselinu máselnou, ten ví proč).  Dej vědět jak to funguje, když to bude fungovat, tak to risknu ...... když to fungovat nebude, tak mám ještě jednoho kandidáta co pekelně smrdí a jako repelent na zvěř funguje. To spojení repelentu s PUR pěnou je dobrý nápad.


Uživatelský avatar
Maly Nomad
Příspěvky: 146
Registrován: 13 bře 2012 14:23

Re: Oplocení pozemku

Příspěvek od Maly Nomad »

Ta skalice je fungicid? Pouzivas modrou nebo zelenou? Jaka koncentrace? Staci natrit, nebo se to musi delsi dobu macet?


Ptam se proto, ze bych uzivil nejaky fungicid i do interieru chalupy. Spousta tramu/krovu/stresnich prken je chycena nejakou houbou, jak do chalupy ruznyma dirama teklo. Ja vim, vsechno vymenit. Jenze nejde delat vsechno hned... Uz do toho netece a kdyz je to treba v komore, tak to proste necim napatlat (ale zas ne zadne svinstvo, budou tu potraviny) a zatim resit dulezitejsi veci.


Uživatelský avatar
Maly Nomad
Příspěvky: 146
Registrován: 13 bře 2012 14:23

Re: Oplocení pozemku

Příspěvek od Maly Nomad »

Tak uz jsem se docetl ze proti houbam modra skalice, roztok pry cca 5-10%. Jasne ze cim vic tam toho clovek dostane, tim lip.


Ale ta nezavadnost v interierech, to je dalsi vec. Ale pocitam ze kdyz to nebude v primem kontaktu s potravinama (napatlany strop, jidlo na policich pod nim) tak ze to nebude zadna tragedie.


jarda bon jovi
Příspěvky: 1744
Registrován: 21 dub 2011 08:02

Re: Oplocení pozemku

Příspěvek od jarda bon jovi »


 Ano, přesně tak, myslím si že to je kyselina máselná, nebo ta druhá, ještě smradlavějjší.... izopropyltentononc. Moje vrozená zbabělost mi nedovolí volně manipulovat s kyselinou máselnou,  páč jsem musel smrdící hadry, tedy oblečení po pětinásobném praní vyhodit, páč stále smrděly jak rasův pytel.On ten hagopur není o nic lepší, cáklo to na mne a kamarádi nevěděli, jestli jsem se připosral či zeblul.


Jináč, pokusem bylo zjištěno, že to vydrží 3 měsíce a pak to začne ochabovat. Myslím si, že aplikace kyseliny máselné do pur pěny používané ve stavebnictví bude to pravé ořechové. Jináč  používám hagopur koncentrát aplikovaný do vysokoexpanzní stavební pěny a přemýšlím o tom, kterak tu kyselinu máselnou natlakovat tak, abych ji mohl aplikovat podobně. Rozdíl mezi hagopur pěnou a koncentrátem je 300% úspora.Ergo, je mnohem lacinější aplikovat koncentrát do pěny stavební, než používat originál hagopur pěnu..... Tu máselnou bych potřeboval v množství 5litrů... nevíte někdo o zdroji???


Uživatelský avatar
QNX
Příspěvky: 2689
Registrován: 24 říj 2010 23:07

Re: Oplocení pozemku

Příspěvek od QNX »

JBJ: 5 litrů máselnice, tak to za rozumnou cenu netuším, tolik jí nemám. Máš představu kolik je potřeba máselnice do jedný pěnovky?  Sakra, to teda bude smrádek :-) U těch pěnovejch smradů je hned několik možností. 1) Přidat smrad do stavební pěny (dodatečně doplnit do sprejovky). 2) Udělat aplikátor pěny, kde se pěna bude mixovat až mimo tlakovou nádobu (tedy dva zásobníky) 3) nepoužívat jednokomponentní PUR pěnu, ale použít pěnu dvoukomponentní a pak se obejdeš bez sprejovky (jako trojkomponentní systém)............ 2 a 3 vyžadují výrobu speciálního aplikátoru,a řešitelné by to bylo. 1 vyžaduje výrobu nějakého šikovného přípravku pro plnění a notnou dávku odvahy, protože smrad je to fakt neskutečnej a takové pocákání kyselinou máselnou, to by byl zážitek.



jarda bon jovi
Příspěvky: 1744
Registrován: 21 dub 2011 08:02

Re: Oplocení pozemku

Příspěvek od jarda bon jovi »

Já vymyslel způsob aplikace....to se na každém kůlu udělá ortodoxní bobek zednické pěny zvící dámské až pánské pěsti ve vykynutém stavu a do něj se dávkovací pistolí , tedy injekčním automatem, kterým dávkuju subkutálně odčervovadlo ovcím,  stříknu 1 až 2ml té prohnané kyseliny máselné. Je to jednoduché a prosté. Mám injekční automat sací, takže na něj nešroubuju žádné flakonky, jak jest dnes moderní, nýbrž doň vedoucí hadičku vhodím do nádobky, kterou nosím vtipně na krku či hřbetě, aby nezavazela.....Pistole zvládá nasávati substanci, kterou bude dobré za máselnici zaměniti a tím skvělého výsledku dosíci... V případě havarie však.... tisíckrát pozdravujem tebe....


Avšak, zřejmě bych tu máselnici naředil,  páč ta třeskutost mnohokráte převyšuje origo koncentrátu hagopur, páč jsem zjistil, že se větší množství dávkuje lépe, než menší.  Naředil bych to nějakým nevysýchavým jedlým olejem, který bude pro životní prostředí nejmenším zlem. Hagopur pěna stojí  550kč, s koncentrátem jsme na polovic a s máselnou na čtvrtině ceny koncentrátu. Tehdy se to může stát lidovou záležitostí.... 


Ta zednická pěna by zůstala na místě 3 až 5 let a dovnitř by se aplikovala ta máselná dle potřeby. Po té by se rozpadla v prach a bylo by třeba obnovit  bobany.... 


Osobně jsem vymyslel skvělou zbraň, kdy se odsaje z paintballové kuličky část barvy a nahradí se kyselinou máselnou. Vpich se znovu zalepí flastříkem z lepící pásky, nebo lepidlem. Výsledek je kolosálně monumentální.....


Uživatelský avatar
QNX
Příspěvky: 2689
Registrován: 24 říj 2010 23:07

Re: Oplocení pozemku

Příspěvek od QNX »

JBJ: když je smrad zakomponovaný přímo do hmoty pěny, tak to asi je efektivnější. Pěna postupně degraduje díky UV záření a tak se uvolňuje i smrad. Nevím, jestli to podobně bude fungovat i při pouhém vstřikování do vytvrzené pěny. Proto jsem navrhoval vstřikování smradu do pěny ještě před tím než opustí aplikátor a než začne napěňovat.


Chtělo by to vyzkoušet. Trochu máselnice mám, ale moc se s ní nekamarádím a tak se mi tu flašku ani otvírat nechce.



Uživatelský avatar
Martin Gross
Příspěvky: 811
Registrován: 06 dub 2010 13:22

Re: Oplocení pozemku

Příspěvek od Martin Gross »

Mám trochu obavy, že při pravidelném užívání by to mohlo škodné přestat vadit. Při používání na více pozemcích, na větší ploše, by si na to mohli zvyknout. Sám jsem si butelku zakoupil, ale čekám s aplikací, až bude nejhůř. Až jezeďáci posekaj obě louky kolem mě. Škody, které vznikají v této době jsou ještě jakž takž snesitelné. Zkouším smrčky zapíchnuté špicí do země, kupy roští kolem dokola stromku, nebo pletivo (-trochu uspíšená příprava na zimu). Při počtu mých stromků to ještě jde. Co mě hoodně s.... je to. že dohola okoušou pokaždé vršek svejlu, všetně řízků vrb, i všeho, co tam naseju.


Odpovědět