Přidám pár střípků do mazaiky.
Brokolice: Osvědčila se mi Vitamina (po odlomení hlavní růžice vyhání dost sekundárních růžic až do zámrazů), Fellow F1 (dá pěknou hlavní růžici, i sekundárních růžic je dost), zklamala Calabrese (špatně mi nasazovaly hlavní růžice).
Cibule: Myslím, že neuděláte chybu s Všetanou, Alicí. Dobře roste i Stuttgartská, ale tu už nepěstuji, neboť má velmi placaté cibule, které se v kuchyni špatně loupou a krájí.
Česnek: Nepotěším. Pěstuji no-name zimní i jarní, ale odrůdy nevím. Dostali jsme je před mnoha lety. Varuji před Benátčanem. Vymrzá (loni 100%).
Hrách: Pěstuji už jen Kudrnáč. Z toho důvodu, že má velmi členité úponky a tak se rostliny navzájem drží. Netřeba opory. Jen do bloku hrachů zapíchnu pár drátů, aby se celý koberec rostlin nesvalil na bok.
Mangold: No-name. Roste na zahradě od nepaměti, aniž by ho někdo vyséval. Roste všude, množí se sám, kde překáží, tak ho vykopu. Přezimuje a tak je k dispozici od jara do zimy.
Červená řepa: Pěstuji jen válcovité formy. Zdají se mi výnosnější, než kulaté a lépe se zpracovávají.
Mrkev: Na ranou sklizeň Nantes, na skladování Maxima F1. U Maximy délka přes 30 cm a průměr 8 cm není nic mimořádného.
Rajčata: Téměř výhradně tyčková. Z důvodů stejných jako paní Karolik. Dosud jsem neobjevil ranější odrůdu než Stupické. I Uragán, o kterém jsem četl, že je velmi raný je pozdější. Jinak běžné Start F1, Tornado F1 (za deštivého počasí rádo praská), ze žlutých Albertovské. Z keříčkových jen Šejk, protože je hodně úrodný a má tlustou stěnu plodu (tedy na zpracování vhodný).
Obecně se mi u rajčat a paprik neosvědčily různé novinky. Často špatně klíčily nebo měly málo plodů a navíc plodů dost nevyrovnaných.
Zeleninu pěstuji ve cca 300 m. n. m. na Tišnovsku.