http://www.facebook.com/groups/187084361341510?ap=1#!/groups/rawfoodcz?ap=1
zde najdete hodně informací o vitariánství
http://www.facebook.com/groups/187084361341510?ap=1#!/groups/rawfoodcz?ap=1
zde najdete hodně informací o vitariánství
No, je fakt hodně úhlů pohledu.jeden z nich je můj. je fajn vozit potraviny z druhého konce zeměkoule. Nic nás to nestojí a ty stovky kamionů nás trápit nemusí... Vlastně nás nemusí trápit ani ty herbicidy a další chemie, která je třeba k tomu, aby vyrosla zelenina i ovoce. Dokonce nás nemusí trápit ani skládkové postřiky, páč ovoce i zelenina musí být několikrát postříkány kvůli skladovacím nemocem, plísním a hnilobě, a aby se tyto nešířily ve velkoskladech a mezi sebou. K tomu patří i vosková emulze, která zabrání odparu vody z plodů, a i když by měla být inertní, většinou se tam vpašuje nějaký inhibitor či fungicid...... Jde jen o peníze. o lidi či zdraví nejde vůbec, páč lidí je, jak pravil klasik jako sraček.
V tu chvíli mi znějí v uších slova jednoho evandělickýho kněze, který léčil lidičky a chodil se mi modlit na pastvinu. Člověk by neměl žrat nic, co neroste do 100 kilometrů od jehho baráku.
I když jsem již dědou, mám i malé děcka a koupím jim kus ovoce v zimě....
Ale jednou budou odkázaný na moje jablka, erteple a kysaný zelí ze škopka. Loni jsem uchoval hokaida 8 měsíců od sklizně,stejně jako mnoho dalších.Třebas i cukety do konce února....
Vitariánství je fajn moda, není však trvale udržitelná a ani není pro rukama pracujícího dělníka.Ani není šetrná k přírodě, životnímu prostředí nebo lidem jako takovým.
Rozhodně se nedejte odradit, já jen, že existuje i pohled z jiného úhlu pohledu.
Jen si představte přirozený svět bez supermarketů..........
Hanka říká:
No, je fakt hodně úhlů pohledu.jeden z nich je můj. je fajn vozit potraviny z druhého konce zeměkoule. Nic nás to nestojí a ty stovky kamionů nás trápit nemusí... Vlastně nás nemusí trápit ani ty herbicidy a další chemie, která je třeba k tomu, aby vyrosla zelenina i ovoce. Dokonce nás nemusí trápit ani skládkové postřiky, páč ovoce i zelenina musí být několikrát postříkány kvůli skladovacím nemocem, plísním a hnilobě, a aby se tyto nešířily ve velkoskladech a mezi sebou. K tomu patří i vosková emulze, která zabrání odparu vody z plodů, a i když by měla být inertní, většinou se tam vpašuje nějaký inhibitor či fungicid...... Jde jen o peníze. o lidi či zdraví nejde vůbec, páč lidí je, jak pravil klasik jako sraček.
V tu chvíli mi znějí v uších slova jednoho evandělickýho kněze, který léčil lidičky a chodil se mi modlit na pastvinu. Člověk by neměl žrat nic, co neroste do 100 kilometrů od jehho baráku.
I když jsem již dědou, mám i malé děcka a koupím jim kus ovoce v zimě....
Ale jednou budou odkázaný na moje jablka, erteple a kysaný zelí ze škopka. Loni jsem uchoval hokaida 8 měsíců od sklizně,stejně jako mnoho dalších.Třebas i cukety do konce února....
Vitariánství je fajn moda, není však trvale udržitelná a ani není pro rukama pracujícího dělníka.Ani není šetrná k přírodě, životnímu prostředí nebo lidem jako takovým.
Rozhodně se nedejte odradit, já jen, že existuje i pohled z jiného úhlu pohledu.
Jen si představte přirozený svět bez supermarketů..........
Hanka říká:
Nemyslela jsem, jestli jsi vyzkoušel stáhnout knihy, ale živou stravu :)
No, je fakt hodně úhlů pohledu.jeden z nich je můj. je fajn vozit potraviny z druhého konce zeměkoule. Nic nás to nestojí a ty stovky kamionů nás trápit nemusí... Vlastně nás nemusí trápit ani ty herbicidy a další chemie, která je třeba k tomu, aby vyrosla zelenina i ovoce. Dokonce nás nemusí trápit ani skládkové postřiky, páč ovoce i zelenina musí být několikrát postříkány kvůli skladovacím nemocem, plísním a hnilobě, a aby se tyto nešířily ve velkoskladech a mezi sebou. K tomu patří i vosková emulze, která zabrání odparu vody z plodů, a i když by měla být inertní, většinou se tam vpašuje nějaký inhibitor či fungicid...... Jde jen o peníze. o lidi či zdraví nejde vůbec, páč lidí je, jak pravil klasik jako sraček.
V tu chvíli mi znějí v uších slova jednoho evandělickýho kněze, který léčil lidičky a chodil se mi modlit na pastvinu. Člověk by neměl žrat nic, co neroste do 100 kilometrů od jehho baráku.
I když jsem již dědou, mám i malé děcka a koupím jim kus ovoce v zimě....
Ale jednou budou odkázaný na moje jablka, erteple a kysaný zelí ze škopka. Loni jsem uchoval hokaida 8 měsíců od sklizně,stejně jako mnoho dalších.Třebas i cukety do konce února....
Vitariánství je fajn moda, není však trvale udržitelná a ani není pro rukama pracujícího dělníka.Ani není šetrná k přírodě, životnímu prostředí nebo lidem jako takovým.
Rozhodně se nedejte odradit, já jen, že existuje i pohled z jiného úhlu pohledu.
Jen si představte přirozený svět bez supermarketů..........
Hanka říká:
jj. a nielen to, maso znizuje prudko vibracie. Niekomu energiu moze dodat - kto ma vibracie extremne nizke, ale zvacssa ju bere. Viac pre pochopenie je tu http://www.freshness.cz/profiles/blogs/na-akej-frekvencii-vibrujeme?xg_source=activity :
Tieto poznatky využívali kedysi dávno šamani, keď pri obetách jedli surové ešte živé mäso (3 rád) - získali odhodlanie, nebojácnosť, ale mohli tým aj pomôcť dostať sa ľuďom s extrémne nízkymi vibráciami z ťažkých chorôb. (za to že sme to nesprávne pochopili platíme doteraz úplne nelogickou túžbou po mäse - máme vieru, že mäso nám pomôže.)
No a samozrejme etika zabijania v dnesnej dobe ked je vsetkeho dostatok je tiez dolezity faktor.
No a ku zdroju ovozelu v zime.... Preco asi nasi mudri predkovia vymysleli zimne posty? ;-) Nehovorim, ze mame vsetci hladovat, ale zit striedmo zo zasob ktore sme si ulozili v lete...
Em říká:
Osobně jím dopoledne pouze ovoce, odpoledne zeleninové saláty, semínka, ořechy. Mám vyzkoušeno, že čím míň kombinací, tím líp se cítím, takže nějaké recepty ode mne moc nečekejte ;) Maso... když pominu etická hlediska jeho konzumace, lidský imunitní systém reaguje na maso, jako na cizorodou látku, to už je vědecky doloženo.
V zimě je to v našem podnebním pásmu poněkud složitější, co se týče samozásobitelství a přiznám se, že zde na severu Čech si zkrátka zásoby na zimu nemám šanci vypěstovat, tudíž uvažuji o přestěhování se do teplejších krajin :)
Inspirace jídelníčku zde: http://vitakucharka.blog.cz/rubrika/jidelnicek-pro-inspiraci
Ahojky, já jsem taková jako skoro Vitariánka. Já vím, je to jako skoro těhotná. Dělám to prostě po svém. Jím z 90% syrovou stravu, ovoce, zelenina, oříšky. Rozhodně nejím maso. 10% mých úletů je občas něco vegetariánského, pivko a třeba zmrzka přez léto. Cítím se za ten rok co stravu jím mnohem lépe. Nejsem skoro vůbec unavená, přestal mne bolet žaludek a celkově jsem víc v pohodě. Přeju každému, aby našel svou optimální stravu, ať je jakákoliv. Tak -DOBROU CHUŤ-