Ghí - (ghee) - prepustené maslo - přepuštené máslo

Recepty, inspirace, informace
jarda bon jovi
Příspěvky: 1744
Registrován: 21 dub 2011 08:02

Re: Ghí - (ghee) - prepustené maslo - přepuštené máslo

Příspěvek od jarda bon jovi »

no jo, ale když jsme u těch filozofií a léčitelských směrů, tak to bude lítej boj, která že filozofie a směr bude nejlepší, obzvláště, když každá filozofie se opírala o náboženství, bez nějž by byla plytká a bezzubá.....


Budu první hulákat, že právě germánská meducína, nabo staroslovanská, keltská, nebo nubijská, ev kunfucijská..,...


A přitom nemusíme nic, než se držet zdravého selského rozumu a jíst tak, abychom kupovali pouze suroviny, nikoli potraviny.A tak půst nebyl jen součástí ajuvedy a šankpranšalány, ale i pohanských i křesťanských obyčejů. K snídani ovesnou kaši, k obědu tuřínovou s pohankou a k večeři placky z čehokoli. k svačine chleba, nebo polévku. U ajuvedy se mi ekluje ta úžasná komerce.A nemá to žádnou souvislost s tím, že se tam najde mnoho dobrých myšlenek. ty jsou všudypřítomné, i v bibli, koránu, talmudu či toře. dokonce i v satanské bibli.....


Nikdy se nemůžeme přiblížit zdraví našich předků. neměli tak zadělanou mysl bezcenýma kokotinama. měli tam boha, půdu a rodinu se zvířaty. My si tam rveme takových zbetečností a souvislostí s domněnkama, že ta mysl to tělo efektivně řídit nemůže a ani to neumí.Bez ohledu na meditace či hopkání, ev konzumaci zázračných suplementů. Drtivou většinu  dobrot si tělo umí syntetizovat samo, pokud na to má organizační prostor. V případě afektované osobnosti to nikdy nemůže dopadnout.A tak se místo zdravého rozumu uchylujeme k jakýmkoli berličkám a tančíme dobové tance.Přitom pohnutím mysli si vytvoříme tak nádhernou neurogastritidu s překyselením, že nás to zabije. proto se jlidé před jíd¨lem modlili, aby ¨se zklidnili.Nebo si zamumlali mantru, nebo si zabubnovali, nebo zasouložili, ale vždy se zbavili vnitřního napětí a tak jim to fungovalo lépe, než nám.


Totiž, ráno se vzbudím, hledím do zrcadla na ten pomuchlanej gezycht a ještě mi žádné čakry pučet nezačaly. Jednou jo, ale to jsem byl po takové jízdě, že jsem dodnes nespočítal, co jsem všecko vypil. A ešli někdo ty čakry a auru vidíte, halt máte štěstí, a já pech.


Jak vidno, je třeba býti ostražitým.....


Uživatelský avatar
mastnacek
Příspěvky: 975
Registrován: 29 pro 2012 19:43

Re: Ghí - (ghee) - prepustené maslo - přepuštené máslo

Příspěvek od mastnacek »

Chce to silnou vuli, vsecko :) Ja mam momentalne problem s Colou. Nevim co do ty sracky davaj, ale jak ji nemam celej den, tak me to uplne chybi. A reknu vam cim to je. Pinglovanim, prace - zamestnani. Kdyz makam doma, staci me voda, neco pojist a jedu dal. Ale kdyz je maraton treba 14dni od 7 do 17 u kompu, je to takova depka ze pak jen chodim do lednicky, do spizirny a placam paty prez devaty, zalohnim to kolou, pak mlikem. Jsem zvedavej jak dlouho jde tohle vydrzet. Je to jako se vsim. Kdyby to nebylo, cloveka by to nelakalo. A to nemam problem se zavislostma, myslim. Ani alkohol ani cigarety ani marjanka ani kafe nic. Proste takovej hlad po cole.


Ale k tematu, ghi ( kdo videl film Rrrrr urcite si vzpomene .))) chci taky vyzkouset, ale ne z kupovnyho masla, ale z kravskyho mlika, domaciho.


Bebe
Příspěvky: 347
Registrován: 19 črc 2012 10:49

Re: Ghí - (ghee) - prepustené maslo - přepuštené máslo

Příspěvek od Bebe »

mastnacek: tu máš komplet výrobu ghee z mlieka s českými titulkami.


Uživatelský avatar
mastnacek
Příspěvky: 975
Registrován: 29 pro 2012 19:43

Re: Ghí - (ghee) - prepustené maslo - přepuštené máslo

Příspěvek od mastnacek »

Diky, to je servis i s titulkama .)

Bebe říká:


mastnacek: tu máš komplet výrobu ghee z mlieka s českými titulkami.





Uživatelský avatar
FSP
Příspěvky: 192
Registrován: 11 dub 2012 17:40

Re: Ghí - (ghee) - prepustené maslo - přepuštené máslo

Příspěvek od FSP »

a nebo kdo má nutkání tuto vynikající surovinu nám ovčenům zde v čr nevnucovanou ....bo není nad rámu což... :-))


tak si zajeďte do Polska a kupte si třeba v Biedronce


http://www.google.cz/imgres?imgurl=http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Maslo/Maslo-Klarowane-67857-big.jpg&imgrefurl=http://www.e-commerce.pl/Maslo-Mlekovita-Maslo-Klarowane,54008.html&h=274&w=249&sz=17&tbnid=aJz1jpfQpKCvYM:&tbnh=90&tbnw=82&zoom=1&usg=__AsiGEmik_fQBqYU9lD4pLaKxzpc=&docid=KEtRKuhSOzqrCM&sa=X&ei=RaChUqLiCsGytAaQ-YCICg&ved=0CF8Q9QEwBA&dur=376


500 gr stojí 14,99 ZLt....což je nyní po úspšném zásahu pánů z ČNB tak za cca 6,7 x 14,99 = 100 Kč....na to že se u nás dá koupit kostka másla /250 gr/ i za 50 ,- to tak špatná cena není...


Uživatelský avatar
mastnacek
Příspěvky: 975
Registrován: 29 pro 2012 19:43

Re: Ghí - (ghee) - prepustené maslo - přepuštené máslo

Příspěvek od mastnacek »

od bardzu maximalne cerny uhli :)

FSP říká:


a nebo kdo má nutkání tuto vynikající surovinu nám ovčenům zde v čr nevnucovanou ....bo není nad rámu což... :-))


tak si zajeďte do Polska a kupte si třeba v Biedronce


http://www.google.cz/imgres?imgurl=http://www.e-commerce.pl/zdjecia...


500 gr stojí 14,99 ZLt....což je nyní po úspšném zásahu pánů z ČNB tak za cca 6,7 x 14,99 = 100 Kč....na to že se u nás dá koupit kostka másla /250 gr/ i za 50 ,- to tak špatná cena není...





Uživatelský avatar
FSP
Příspěvky: 192
Registrován: 11 dub 2012 17:40

Re: Ghí - (ghee) - prepustené maslo - přepuštené máslo

Příspěvek od FSP »

... jak říká Macháček :-)......nenutím ,  chápu :-)





mastnacek říká:


od bardzu maximalne cerny uhli :)

FSP říká:


a nebo kdo má nutkání tuto vynikající surovinu nám ovčenům zde v čr nevnucovanou ....bo není nad rámu což... :-))


tak si zajeďte do Polska a kupte si třeba v Biedronce


http://www.google.cz/imgres?imgurl=http://www.e-commerce.pl/zdjecia...


500 gr stojí 14,99 ZLt....což je nyní po úspšném zásahu pánů z ČNB tak za cca 6,7 x 14,99 = 100 Kč....na to že se u nás dá koupit kostka másla /250 gr/ i za 50 ,- to tak špatná cena není...








Bebe
Příspěvky: 347
Registrován: 19 črc 2012 10:49

Re: Ghí - (ghee) - prepustené maslo - přepuštené máslo

Příspěvek od Bebe »

JBJ: Máš v mnohém pravdu, aj na našom území ľudia prevádzali očistné kúry a mnohé procedúry na regeneráciu organizmu, pretože ľudia vedeli, že orgány sa zanesú aj pri tej najlepšej a najzdravšej strave. Infraštruktúra týchto vedomostí na našom území ale väčšinou chýba, babky bylinkárky a felčiari vymreli, kontinuita vedomostí sa stratila. V konečnom dôsledku je ale jedno, aký predkovia to boli, či z východu, západu, alebo z juhu, ide o to, čo nám tu zanechali a ako s tým naložime. Nemali by sme sa ostýchť použiť akúkoľvek filozofiu, či liečitelský smer, pokiaľ to vedie k želanému výsledku, veď tu nejde o žiadnu súťaž, alebo uprednostňovanie niečoho pred iným. Ide o to, niečo dosiahnuť, aby sme to mohli zase opustiť, ide o to niekam prísť, aby sme sa mohli zas vrátiť späť. Ide o to, vyprázdniť mysel a nedržať si tam odpadky, ide o to, očistiť telo a nedržať si tam odpadky. Ide o to, zažiť svoj život a umierať s vedomím, že to stálo za to a že toho bolo dosť.



jarda bon jovi
Příspěvky: 1744
Registrován: 21 dub 2011 08:02

Re: Ghí - (ghee) - prepustené maslo - přepuštené máslo

Příspěvek od jarda bon jovi »

jasně, myslel jsem si, že se konečně naučím dělat z mléka ghí, ale aspoň jsem se rozveselil. venku futeř a mě  ten kryšna nedá spat¨.....


máslo je tuk z mléka. náš způsob výroby másla, a je jedno, zdali odstředivkou, nebo sbíranou smetanou je velice výhodný, protože se mléčná bílkovina dá použít. to co předvedl kámoš na videu, tak se sražená mléčná bílkovina dá použít pouze pro výkrm ajuvedských ošípaných...Nic proti. navíc mi vadí denaturizace, kdy vlastně máslo přechází varem 2x, tzn stejně, jako když si to máslo koupíte. Pokud v tom zákysu cokoli zbyde, vyvaří se to a nezbyde tam nic, co by tálo za řeč. Dokonce ani pořádná chuť po dobré syrovátce, páč za tak krátký čas se to prostě stihnout nedá.Mizerná výtěžnost a množství odpadu z tohoto postupu činí hodně luxusní záležitost. Kvalitě mléka nevěří, ale krišnovi jeho chutě ano.  Věřte, že z litru mléka dostanete 4% másla, a ghí ubere dobře dalších 30 až 50%. .Pokud však budete ghí používat homeopaticky, pak bude vše v nejlepším pořádku. navrhuju potencování D8.


no, takže přepouštěné máslo bylo vždy dobré i pro nemocné a rekonvalescenty.  Díky delší tepelné expozici v tom nehledejmež mnoho bioaktivních látek, ale dobrý tuk se svým energetickým potenciálem  to nesporně je.


Chci jen upozornit, že mám opravdu skvělé kamarády a zdravím se s nimi hare krishna a mám je rád, jako bratry, ale co je moc, to prostě nende.Každej extrem je pro mne palčivej. podobné máslo dělají na kavkaze, přinesl mi to kamarád amed ibn rashid ibn sorei. Do másla vhodí při převařování trochu soli a špetku šafránu. Do části másla pak směs koření ras al hanut, které se i u nás sehnat. toto se však užívá pouze k vaření slaných pokrmů, zejména s rýží. Činí tak však pouze pragmaticky, aby se nekazilo. chutě mohamedovy nejsou mi známy.


Jen chodí se lžící do spižírny, stejně jako já zamlada nosil babičce lžíci zásmažky z velikého hrnce ve spižírně.


By mne zajímalo, jak ten kámoš z vídea může vědět, co šmakuje kryšnovi?


muslimové to mají zřetelné.... vše, co ti může ublížit ti budiž zapovězeno....


Uživatelský avatar
QNX
Příspěvky: 2689
Registrován: 24 říj 2010 23:07

Re: Ghí - (ghee) - prepustené maslo - přepuštené máslo

Příspěvek od QNX »

Ghee je fajn. Je to jednoduchá možnost, jak připravit 100% tuk bez nutnosti nějakého složitého lisování nebo extrakce. Proto se to dělá už tisíce let. Žádné zázračné léčivé účinky bych v tom nehledal, je to především praktická věc (příprava + trvanlivost). U těch kršňáků je to navíc ještě dané tím, že sádlo je pro ně nepřijatelné. Jak píše JBJ, ghee je především takový luxusnější zdroj energie. Soudruhy kršňáky zdravím, právě u nich jsem se naučil ghee připravovat :-)


Z ghee jsem dělal i mýdlo ........ je takové krémové, málo pění, ale funguje to dobře. Jenom vypočítat recepturu byla docela makačka, protože ghee je složené z docela velkého množství různých mastných kyselin. Pro soběstačníky co nechtějí používat k výrobě mýdla sádlo by to mohla být alternativa.


Odpovědět