No, používám hnůj, rok a půl starý, třikrát překopaný a po dusičnanech při rozborech ani vidu, ani slechu.Totiž, pokud ten hnůj necháte na luftě tak dlouuho, tak.... Dusík je plyn .déšť, vzduch, žížaly, převracení, oxidace.navíc, pokud budete chtít nějaké dobré, úrodné a kypré půdní lože o hloubce 30cm+, pak na záhon mrkvičky budete potřebovat kompostu fakt zajímavý objem.Leda byste jeli v homeopatických dávkách biodynamiky.
Naši předkové trhali zeleninu k užitku tehdy, když ji potřebovali sníst. Naše hladové půdy předusíkovat bez chemie bude potíž, ale třebas to jsou jen domněnky... Rozhodně mám objednanou soupravu na detekci dusičnanů z rakous,abych nebyl závislý na domněnkách, dogmatech a pocitech,
Stejně si lidi hlásající nebezpečnost hnoje kupují zeleninu v supermarketech pěstovanou hydroponií z čistého prášku, páč si z té hromádky kompostu, co jim vznikne za 3 roky pohnojí tak pár květináčů.. Čistému vše čisté.