Pěstování zdravého jídla začíná u zdravého osiva a umění napěstovat si vlastní osivo patří k základním znalostem v systému trvale udržitelného pěstování. Dozvíme se, jak zamezit nechtěnému sprášení a udržet čistotu odrůd, o důležitosti krajových odrůd.
Ke zdravému pěstování potřebujeme zdravou půdu, a tak nevynecháme ani základy správného kompostování, práce s půdou, osevní postupy, zakládání zahrad a další témata, které přivezete vy jako účastníci.
Během kurzu budeme sbírat osivo přímo z dozrávajících rostlin, některé si budete moci i odvézt. Naučíme se, jak správně osivo sbírat, sušit a uchovávat, aby si udrželo svou klíčivost.
Vstupné: 1800 Kč
Strava během seminářů: 250 Kč / den
...vegetariánská a co nejvíce v biokvalitě, částečně budeme připravovat z místních bylin. Zájem o občerstvení účastníci hlásí při přihlášení a platí se zvlášť na místě.
Ubytování je možné v chalupě blízko místa konání (1km), kontaktujte přímo Danu Soukupovou na 732 118 913. Můžete využít ubytování v okolí Vlčí Hory anebo v Brtníkách.
Lektorka: Kateřina Horáčková, diplomovaná permakulturistka :-). Žije permakulturou od roku 1995, zakládá zahrady a komunitní weby, sbírá divoké i kulturní plodiny, z některých vaří ajurvédské masti a nejraději uchovává osivo starých a vzácných odrůd. Více na
www.zahrada-dobra.cz a www.bio.cz