Archiv 2011 / 3
- Markéta M.
- Příspěvky: 82
- Registrován: 15 bře 2010 22:03
Re: Archiv 2011
Vše vyklíčilo ze starých semínek, které jsem vytřídila pro ptáky, ale pak jsem jim dala ještě šanci a vysela na jedno neúrodné místo, děti rozhrabaly hráběmi, pes vyjedl co mu chutnalo a pak jsem jen trochu plela :-)
- Vladimír Šabata
- Příspěvky: 85
- Registrován: 14 bře 2010 11:03
Re: Archiv 2011
Reform MuliT8 s připojeným třítunovým platoňákem je souprava, kterou svážíme najednou 170 balíků slámy nebo sena. Seno se nám podařilo letos až v září, všechny předchozí seče jsme museli zkompostovat.
- Vladimír Šabata
- Příspěvky: 85
- Registrován: 14 bře 2010 11:03
Re: Archiv 2011
Každoročně děláme pro obnovu dobrého stavu našich pozemků dva tisíce m3 kompostů. Z koňského hnoje, považovaného
v okolí Prahy za odpad a nádherné ornice, likvidované při nezřízené výstavbě také jako odpad. Tuhle obrovskou Kubotu používáme pro zakládání a přehazování kompostů. Hnojíme jimi prakticky vše, nepoužíváme chemii.
v okolí Prahy za odpad a nádherné ornice, likvidované při nezřízené výstavbě také jako odpad. Tuhle obrovskou Kubotu používáme pro zakládání a přehazování kompostů. Hnojíme jimi prakticky vše, nepoužíváme chemii.
- Vladimír Šabata
- Příspěvky: 85
- Registrován: 14 bře 2010 11:03
Re: Archiv 2011
Z našeho rodového statku expedujeme denně takovouto dodávku do Restaurace U Týna, v centru Prahy . Za sezonu je to mnoho tun produkce, kterou zbaští turisté v této restauraci. Věřte, že tato zelenina, ovoce i koření má jinou chuť než běžně nakupované ve velkoobchodech. A hosté hlasují svými opakovanými návštěvami
, jak dobře jim chutná. Všichni sousední restauratéři se diví, proč právě zde je tolik hostů, nedovedou si ale představit, jaké je za tím množství tvrdé práce.
, jak dobře jim chutná. Všichni sousední restauratéři se diví, proč právě zde je tolik hostů, nedovedou si ale představit, jaké je za tím množství tvrdé práce.
- Vladimír Šabata
- Příspěvky: 85
- Registrován: 14 bře 2010 11:03
Re: Archiv 2011
Pod plachtami foliovníků máme 1700m2 záhonů. Osazujeme stovky sazenic z vlastní produkce, pěstujeme vše jen na vlastních kvalitních kompostech. Zavlažujeme kapkovou závlahou z Izraele,
postřikujeme pouze biologickým postřikem Polyversum- neobsahujícím žádnou chemii- je to houba a nemá ochranou lhůtu!
postřikujeme pouze biologickým postřikem Polyversum- neobsahujícím žádnou chemii- je to houba a nemá ochranou lhůtu!
- Vladimír Šabata
- Příspěvky: 85
- Registrován: 14 bře 2010 11:03
Re: Archiv 2011
Učíme se i pěstování chřestu. Tato naše chřestovna stará tři roky
už dává velmi slušný výnos, zejména díky zavlažování a každoročnímu doplňování kompostu.
už dává velmi slušný výnos, zejména díky zavlažování a každoročnímu doplňování kompostu.
- Vladimír Šabata
- Příspěvky: 85
- Registrován: 14 bře 2010 11:03
Re: Archiv 2011
Tato restaurace odebírá všechnu produkci rodového statku v Roblíně.
Zeleninu, ovoce, koření, med a ořechy.
Zeleninu, ovoce, koření, med a ořechy.