Archiv 2011 / 3

Sdílejte inspiraci
Odpovědět
Uživatelský avatar
katka hora ... cestou bylin
Příspěvky: 92
Registrován: 18 srp 2011 00:32

Re: Archiv 2011

Příspěvek od katka hora ... cestou bylin »



Uživatelský avatar
Markéta M.
Příspěvky: 82
Registrován: 15 bře 2010 22:03

Re: Archiv 2011

Příspěvek od Markéta M. »

Vše vyklíčilo ze starých semínek, které jsem vytřídila pro ptáky, ale pak jsem jim dala ještě šanci a vysela na jedno neúrodné místo, děti rozhrabaly hráběmi, pes vyjedl co mu chutnalo a pak jsem jen trochu plela :-)

Uživatelský avatar
Markéta M.
Příspěvky: 82
Registrován: 15 bře 2010 22:03

Re: Archiv 2011

Příspěvek od Markéta M. »



Uživatelský avatar
Marek Hrdina
Příspěvky: 204
Registrován: 10 bře 2010 19:33

Re: Archiv 2011

Příspěvek od Marek Hrdina »



Uživatelský avatar
Vladimír Šabata
Příspěvky: 85
Registrován: 14 bře 2010 11:03

Re: Archiv 2011

Příspěvek od Vladimír Šabata »

Reform MuliT8 s připojeným třítunovým platoňákem je souprava, kterou svážíme najednou 170 balíků slámy nebo sena. Seno se nám podařilo letos až v září, všechny předchozí seče jsme museli zkompostovat.

Uživatelský avatar
Vladimír Šabata
Příspěvky: 85
Registrován: 14 bře 2010 11:03

Re: Archiv 2011

Příspěvek od Vladimír Šabata »

Každoročně děláme pro obnovu dobrého stavu našich pozemků dva tisíce m3 kompostů. Z koňského hnoje, považovaného
v okolí Prahy za odpad a nádherné ornice, likvidované při nezřízené výstavbě také jako odpad. Tuhle obrovskou Kubotu používáme pro zakládání a přehazování kompostů. Hnojíme jimi prakticky vše, nepoužíváme chemii.

Uživatelský avatar
Vladimír Šabata
Příspěvky: 85
Registrován: 14 bře 2010 11:03

Re: Archiv 2011

Příspěvek od Vladimír Šabata »

Z našeho rodového statku expedujeme denně takovouto dodávku do Restaurace U Týna, v centru Prahy . Za sezonu je to mnoho tun produkce, kterou zbaští turisté v této restauraci. Věřte, že tato zelenina, ovoce i koření má jinou chuť než běžně nakupované ve velkoobchodech. A hosté hlasují svými opakovanými návštěvami
, jak dobře jim chutná. Všichni sousední restauratéři se diví, proč právě zde je tolik hostů, nedovedou si ale představit, jaké je za tím množství tvrdé práce.

Uživatelský avatar
Vladimír Šabata
Příspěvky: 85
Registrován: 14 bře 2010 11:03

Re: Archiv 2011

Příspěvek od Vladimír Šabata »

Pod plachtami foliovníků máme 1700m2 záhonů. Osazujeme stovky sazenic z vlastní produkce, pěstujeme vše jen na vlastních kvalitních kompostech. Zavlažujeme kapkovou závlahou z Izraele,
postřikujeme pouze biologickým postřikem Polyversum- neobsahujícím žádnou chemii- je to houba a nemá ochranou lhůtu!

Uživatelský avatar
Vladimír Šabata
Příspěvky: 85
Registrován: 14 bře 2010 11:03

Re: Archiv 2011

Příspěvek od Vladimír Šabata »

Učíme se i pěstování chřestu. Tato naše chřestovna stará tři roky
už dává velmi slušný výnos, zejména díky zavlažování a každoročnímu doplňování kompostu.

Uživatelský avatar
Vladimír Šabata
Příspěvky: 85
Registrován: 14 bře 2010 11:03

Re: Archiv 2011

Příspěvek od Vladimír Šabata »

Tato restaurace odebírá všechnu produkci rodového statku v Roblíně.
Zeleninu, ovoce, koření, med a ořechy.

Odpovědět