Mno, každopádně j třeba znát kýžené množství. Kvašení se používá, ovšem u třešní, u jabloní netuším. Jabloně a hrušně se získávaly rozplavováním moštovaných výlisků.
Jináč jsem viděl na vlastní bulvy set secímstrojkem švestky v polsku a smál jsem se jim a nadával do trotlů.... a když jsem letos tu wagenheimovu švesku ochutnal v plné zralosti a pochopil jsem.A v duchu jsem se prošepánům omlouval......ergo, pokud by někdo chtěl nějaké pecky wagenheimovy po vykvašení před pálením, jistě najdu dostatek duševní síly, abych zespoda ze sudu nabral kýbl či dva. I merunkové pecky jsem schopen poskytnout.
Jaderničku moravskou jsem zasklil, ta bude až napodzim.Ale hrušek škvrklých mám ve skladu taky něco, takže i hruškové semenáče by byly k disposici, pokud by byl zájem.....Jen mne rožčiluje, že nemůžu vysázet broskovej hájek z vinohradnických broskvoní...Kdybyste někdo měl vinohradnické broskve, co jdou od pecky, rád bych získal pecky, v množství kýble či dvou....