Jarní očistný čaj (autor Kneip) :
Jak jistě víme, na jaře je dobré naše "zanešené " tělo po dlouhé zimě očistit. Začneme se pomalu loučit s těžkou stravou, kynutými sladkostmi
a budeme přecházet na stravu lehčí...
Ráda bych se s vámi podělila o svou zkušenost, kterou jsem na jaře začala provádět.
Začalo to jednoho roku na jarním týdenním pobytu s cvičením jógy. Ráno po probuzení jsme přišli do jídelny a ještě mžourajíc jsme zahlédli
v rohu velký hrnec s čajem. Každý jsme si nalili hrnek tohoto
bylinkového čaje a těšili se na čajovou pohodu. Druhý den tolik lidí
již k hrnci nepospíchalo a po týdnu bylo pro zbývající skupinku lidí
dosti čaje na celý den. Říká se : "Odříkaného chleba největší krajíc" .
Nejen, že jsem pravidelně začala od poloviny února do konce března tento
čaj připravovat a popíjet, navíc jsem jej začala doporučovat. A tak
jsem si dovolila napsat tento recept i pro vás...
Zkuste sami... A uvidíte... Možná v pití tohoto čaje najdete zálibu i někteří z vás... :)
Vím, poslala jsem recept až nyní, ale nikdy není pozdě začít...
3 díly kopřivy
2 díly třezalky
2 díly řebříčku
1 díl šalvěje
1 díl pelyňku !
1 díl černého bezu
3 lžíce směsi přelijeme 3/4 litru horké vody, necháme 20 minut ustát, scedíme a po doušcích pijeme v průběhu celého dne.
Od počátku dubna do poloviny května pak piji kopřivu z již čerstvých bylin...
Zkuste to také :) ...