Jaké máte zkušenosti se samosprašnou třešní? S kterou odrůdou?
Díky za vaše podněty :-)
Jaké máte zkušenosti se samosprašnou třešní? S kterou odrůdou?
Díky za vaše podněty :-)
Kamád má stellu a vůbec není špatná.... Je jasné, že staré třešně jsou stré třešně, ale pokud není prostor a je čerstvé povětří, tak stellu. Já bych sázel raději dvě a hedelfingenskou a burlat a fertig
Potřebuje průvan?
Jak tak sem tam procházím detaily o jednotlivých odrůdách, napadá mě, že mezi starými odrůdami je procento samosprašných mnohem vyšší, než u moderních.
My jsme mívali dvě obrovské chrupky a pět či šest pozdních černých třešní - ty byly výborné, pokud nezčervavěly :-) A kousek od nás bývala alej srdcovek, po těch tedy pláču. Jenže rodinná rada rozhodla, že třešeň u domu bude jen jedna, tj. musí být samosprašná... (maminčino silné višňové lobby vyhrálo na plné čáře). Jenže kterou, aby byla zároveň samosprašná a zároveň raná?