to jsme dva, já používám právě ty long denice, to jsou ty falusoidní cuketní dýně, co když zrajou, oranžovějí.Oloupeš, dáš do hranolkovače a křup, máš kosičky, zaleju to moštem z jablek, nejlépe z panenských českých a...Jen steriluju. změknou akoráth a už to žeru. Honem si běžím do spižírny, dostal jsem chutě....Jináč na kompot je super muskate de provance, ta je luxusní. bez konkurence.
Nu, ta plachta u dýní, to je zakrejvací placha, páč dýně se mají nechat dojít venku, na sluníčku, ale nesmijou dostat zásah přízemním mrazejkem, což bylo loni v září běžné.Takže na noc přikrejt a ráno odkrejt
Nejdříve jsem dýně i prodával, ale, pak jsem zjjistil, že pořebuju min jednu týdně, neco pro kámoše a .... už nikomu nic. a na jaře si dám dýnovou polívku, nebo pohanku s pečenou dýní, nebo dýni jako svíčkovou, nebo.... Je o paráda. enem nechápu, jak o, že se v některých dýních zvětšuje obsah karotenů skladováním. Třebas ty tetsukabuta zoranžovějí po půlroce skladování....Je to volaaké čudné, bohajeho...
Nu a ta kukuřice, to se takhle umele na jemno, smíchá s vodou, upečou tortily a dovnitř šupneš jehněčí kebab, pěkně s cibulkou a chilli.... můj boože, můj boože.....
mastnacek říká:
Ty kopce me jsou povedome... :) Pekna uroda. Jakou dyni bys doporucil na zavarovani, miluju dynovej konpot!!!
A k ostatnim. Tahle trojkombinace vypada rozumne, jak potom nakladate s kukurici? My ji mame jen na kraji policka, pak to je krmeni pro zvirectvo. Ale pro lidi...drolite, melete, pecete placky?
jarda bon jovi říká:Tady