Prohlédnuto: 4337 x

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Nemyslela jsem, jestli jsi vyzkoušel stáhnout knihy, ale živou stravu :)
ja byl vitarian pul roku, lecil sem se s zapalu na vredy s normani vegetarian stravy.docela v pohode mne to nabylo , ale che se tomu fakt venovat, a nerikam uz vubec o tom ze v praci sem prestal stihat a tedka delam zase v lese stiham vegetariancit ale jako vitarian nedelat teskou praci....mozna je to psychycky ale nevnimal sem to tak.
Drudo, já jsem na živé stravě skoro dva roky a paráda :)

drudo drudriger říká:
ja byl vitarian pul roku, lecil sem se s zapalu na vredy s normani vegetarian stravy.docela v pohode mne to nabylo , ale che se tomu fakt venovat, a nerikam uz vubec o tom ze v praci sem prestal stihat a tedka delam zase v lese stiham vegetariancit ale jako vitarian nedelat teskou praci....mozna je to psychycky ale nevnimal sem to tak.
kdybych nedelal teskou praci tak asi taky bych byl
A co jí vitariáni? Zajímal by mě nějaký příklad jídelníčku, moc si to neumím představit. Ale představa, že bych nemusela vařit se mi líbí :-).
Já se musím připojit, páč jsem ještě vitariána nepotkal, tedy krom pár jogínů, ale ti se ani nehnuli. co baští pracující člověk syrového... Může syrové maso? Nebo to je forma vegetariánství???Hlavně v zimě, co se baští z vlastní zahrádky. Nebo je člověk odkázanej na dovozy????
Mě osobně se to zamlouvá, syrové je syrové, to je jasný......
Romana SM říká:
A co jí vitariáni? Zajímal by mě nějaký příklad jídelníčku, moc si to neumím představit. Ale představa, že bych nemusela vařit se mi líbí :-).

Osobně jím dopoledne pouze ovoce, odpoledne zeleninové saláty, semínka, ořechy. Mám vyzkoušeno, že čím míň kombinací, tím líp se cítím, takže nějaké recepty ode mne moc nečekejte  ;) Maso... když pominu etická hlediska jeho konzumace, lidský imunitní systém reaguje na maso, jako na cizorodou látku, to už je vědecky doloženo.

V zimě je to v našem podnebním pásmu poněkud složitější, co se týče samozásobitelství a přiznám se, že zde na severu Čech si zkrátka zásoby na zimu nemám šanci vypěstovat, tudíž uvažuji o přestěhování se do teplejších krajin :)

Inspirace jídelníčku zde: http://vitakucharka.blog.cz/rubrika/jidelnicek-pro-inspiraci  

Možná zkusím být letní vitariánka, v zimě mi přijde uvařené příjemnější i dostupnější :-).

No, je fakt hodně úhlů pohledu.jeden z nich je můj. je fajn vozit potraviny z druhého konce zeměkoule. Nic nás to nestojí a ty stovky kamionů nás trápit nemusí... Vlastně nás nemusí trápit  ani ty herbicidy a další chemie, která je třeba k tomu, aby vyrosla zelenina i ovoce. Dokonce nás nemusí trápit ani skládkové postřiky, páč ovoce i zelenina musí být několikrát postříkány kvůli skladovacím nemocem, plísním a hnilobě, a aby se tyto nešířily ve velkoskladech a mezi sebou. K tomu patří i vosková emulze, která zabrání odparu vody z plodů, a i když by měla být inertní, většinou se tam vpašuje nějaký inhibitor či fungicid...... Jde jen o peníze. o lidi či zdraví nejde vůbec, páč lidí je, jak pravil klasik jako sraček.

V tu chvíli mi znějí v uších slova jednoho evandělickýho kněze, který léčil lidičky a chodil se mi modlit na pastvinu. Člověk by neměl žrat nic, co neroste do 100 kilometrů od jehho baráku.

I když jsem již dědou, mám i malé děcka a koupím jim kus ovoce v zimě....

Ale jednou budou odkázaný na moje jablka, erteple a kysaný zelí ze škopka. Loni jsem uchoval hokaida 8 měsíců od  sklizně,stejně jako mnoho dalších.Třebas i cukety do konce února....

Vitariánství je fajn moda, není však trvale udržitelná a ani není pro rukama pracujícího dělníka.Ani není šetrná k přírodě, životnímu prostředí nebo lidem  jako takovým.

Rozhodně se nedejte odradit, já jen, že existuje i pohled z jiného úhlu pohledu.

Jen si představte přirozený svět bez supermarketů..........

Hanka říká:

Odpovědět do diskuse

© 2018   PermaWeb   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby