Jarní očistný čaj (autor Kneip) :

Jak jistě víme, na jaře je dobré naše "zanešené " tělo po dlouhé zimě očistit. Začneme se pomalu loučit s těžkou stravou, kynutými sladkostmi a budeme přecházet na stravu lehčí...

Ráda bych se s vámi podělila o svou zkušenost, kterou jsem na jaře začala provádět.

Začalo to jednoho roku na jarním týdenním pobytu s cvičením jógy. Ráno po probuzení jsme přišli do jídelny a ještě mžourajíc jsme zahlédli v rohu velký hrnec s čajem. Každý jsme si nalili hrnek tohoto
bylinkového  čaje a těšili se na čajovou pohodu. Druhý den tolik lidí
již k hrnci nepospíchalo a po týdnu bylo pro zbývající skupinku lidí
dosti čaje na celý den. Říká se : "Odříkaného chleba největší krajíc" .
Nejen, že jsem pravidelně začala od poloviny února do konce března tento
čaj připravovat a popíjet, navíc jsem jej začala doporučovat. A tak
jsem si dovolila napsat tento recept i pro vás...

Zkuste sami... A uvidíte... Možná v pití tohoto čaje najdete zálibu i někteří z vás... :)

Vím, poslala jsem recept až nyní, ale nikdy není pozdě začít...

 

 3 díly kopřivy

 2 díly třezalky

 2 díly řebříčku

 1 díl šalvěje

 1 díl pelyňku !

 1 díl černého bezu

 

3 lžíce směsi přelijeme 3/4 litru horké vody, necháme 20 minut ustát, scedíme a po doušcích pijeme v průběhu celého dne.

 

Od počátku dubna do poloviny května pak piji kopřivu z již čerstvých bylin...

Zkuste to také :) ...

Prohlédnuto: 653 x

Odpovědět

Odpovědi do této diskuse

Odpověď přidal(a) Maja Janstova na 17.Březen.2010 v 20:54
bylinky z poslednej sezony sa mi uz skoro minuli, vdaka za tento cajik, budem si ich musiet nazbierat viac. ..uz nech bylinkam trcia farebne hlavky...

Odpovědět do diskuse

© 2018   PermaWeb   Využívá technologii

Odznaky  |  Oznámit problém  |  Podmínky služby